ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 22 Nisan Dünya Günü'nde kurucu üyesi olduğu Cities4Forests'ın (Ormanlar için Şehirler Birliği) çatısı altında faaliyet gösteren One Tree Planted (Bir Dikili Ağaç) ekibi ile birlikte AKM bahçesinde ağaç dikim etkinliği gerçekleştirecek.

Şehirlerde iklim değişikliği ile mücadele etmeyi, havzaları ve biyoçeşitliliği korumayı hedefleyen uluslararası 'Cities4Forests'ın 53 kurucu üyesi arasında Türkiye'yi temsil eden tek şehir olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 22 Nisan Dünya Günü'nde özel bir etkinlik gerçekleştirecek.

Çevre kirliliği ve çevresel tehlikelere dikkat çekmek amacıyla kutlanan 22 Nisan Dünya Günü'nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Cities4Forests'ın çatısı altında faaliyet gösteren One Tree Planted kuruluşu ile birlikte ağaç dikim etkinliği düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, One Tree Planted ekibi ve çevre dostu kadın gönüllüleri, 22 Nisan Pazartesi günü saat 14.30'da Antalya Kültür Merkezi'nin bahçesine ağaç dikecek.

ÇEVRECİ KURULUŞ

Uluslararası Cities4Forests; şehirlerde iklim değişikliği ile mücadele etmeyi, havzaları ve biyoçeşitliliği korumayı ve vatandaşlar için refah seviyesini arttırmayı hedefliyor. Ayrıca, ormanları şehir gelişim planlarına ve programlarına entegre etmeyi, orman tahribini azaltmayı, ormanları restore etmeyi (şehirlere daha fazla ağacın dahil olması) ve ormanları daha sürdürülebilir bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor.

One Tree Planted (Bir Dikili Ağaç) ise Cities4Forests çatısı altında, dünyayı yeniden ağaçlandırmak ve ağaçların önemi konusunda eğitim, farkındalık ve sorumluluk sağlamak amacıyla yola çıkmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak yer alıyor.