DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 3'ncü Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık toplam 2 milyon 500 bin lira değerinde 4 milyon kWh'lik enerji üreteceği bildirildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla güneş tarlaları kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, tamamladığı Akköy Güneş Enerji Santrali (GES) 1 ve 2'nin ardından 3'üncüsü için harekete geçti. Akköy Mahallesi'nde bulunan GES 1 ve GES 2'nin hemen yanına inşa edilecek GES 3 sisteminin toplam kurulu gücünün 1 MW olacağı ifade edildi. İhalesi tamamlanan Akköy GES 3 ile yıllık 2 milyon kWh enerji üretilmesi hedeflenirken, GES 1 ve GES 2 ile birlikte toplamda 4 milyon kWh enerji üretiminin hedeflendiği belirtildi. 7 ay içerisinde kendisini amorti etmesi beklenen GES 3'ün 18 dönüm arazi üzerine kurulacağı, mayıs ayı içerisinde ise inşaatın başlamasının hedeflendiği kaydedildi.

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Bugün 3. güneş enerji santralimizin ihalesini tamamladık ve yıllık hedefimiz 2 milyon 500 bin lira değerinde,  4 milyon kWh'lik enerji üretimi. GES projemize büyük önem veriyoruz ve bu projemizi büyütmeye devam ediyoruz. Enerji yatırımlarımızla hem kurumumuza ekonomik destek sağlıyoruz hem de milli ve yerli enerjimizi kullanarak ülkemizin kazanmasına vesile oluyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI