Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini belirterek, "3 ayda bir bilançolarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Herkes nereye ne harcadığımızı görecek" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi  Vahap Seçer'in başkanlığında ilk kez toplandı. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki Nisan ayı olağan toplantısının birinci oturumunda meclis başkan vekilliği, katiplik ve komisyonlara üye seçimi gerçekleştirildi. Bir önceki tutanak özetinin de görüşüldüğü toplantının dilek ve temenni bölümünde konuşan Seçer, şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Kamu kaynaklarında herkesin hakkı olduğunun altını çizen Seçer, "Bu konuda çok rahatım. Çiğ yemedim, karnım ağrımıyor. Kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Merkezi bütçeden bize pay geliyor, o da tüyü bitmemiş yetimin hakkı, vergi ödüyor insanlar ve hesabı da sormak zorundalar. 3 ayda bir bilançolarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Herkes nereye ne harcadığımızı görecek" diye konuştu.
Yapımında bazı sorunlar yaşanan Anıt Katlı Kavşak Projesi'ne ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Seçer, proje ile ilgili borç ve haciz sorununun olduğunu söyledi. Yüklenici firma ile görüşülmesi sonucunda çalışmaların yeniden başladığını dile getiren Seçer, sorun yaşanmaması halinde projenin yaklaşık 20 gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ