Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DA) - CAM sanatçısı Derya Geylani Vuruşan'ın cam çalışması eserlerinin yer aldığı 'Hafıza- Memory' adlı sergisi açıldı.

FARKLI ANLAMLAR KAZANDIRIYOR

Cam eserler hakkında bilgi veren Derya Geylani Vuruşan, "Çalışmalarımda bazı konseptlere dayanarak seriler oluşturuyorum, üretimlerimi bu şekilde sürdürüyorum. Kimi zaman kullanılmış, atık sayılabilecek objeleri bir 'an'ı temsilen eserlerimde cam formlar ile birleştirerek farklı ve yeni anlamlar kazandırıyorum. Kimi zaman da yarattığım masalsı dünyanın öğelerini mumdan modelleyerek cama dönüştürüyorum. Nefes aldığım her 'an'dan ilham alıyorum. Hayatı yaşanır kılan o 'an'lar bazen çekilmez hale geliyor ve onları da yansıtıyorum. Cam, eserlerimi anlatmamda bana yardımcı olan en önemli malzeme. Bazen alevle şekillendirme tekniğini kullanarak bazen de kalıp içi cam şekillendirme tekniği ile düşüncelerimi cama aktararak hikâyelerimi anlatıyorum" dedi.

Halen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü'nde ders veren, İstanbul'daki kendisine ait atölye de cam sanatı çalışmalarını sürdüren Derya Geylani Vuruşan'ın duvar panosu ve dekoratif sanat eserlerinin yer aldığı sergi, 26 Aralık Perşembe gününe kadar açık kalacak.