ÇANAKKALE'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, dalgıçlar Yat Limanı'nda dip temizliği yaptı. Denizden çıkan atıklar görenleri şaşırttı.  

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi ile Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Türk denizcisi Sadun Boro anısına çevre etkinliği gerçekleştirildi. Çanakkale Belediyesi Yat Limanı'ndaki etkinliğe Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Türk denizcisi Sadun Boro anılırken, Çanakkale Belediyespor Jimnastik ekibi ile halk oyunları ekibinin gösterisi ardından Yat Limanı'nda dalgıçlar tarafından dip temizliği gerçekleştirildi. Denizden çıkarılan çeşitli atıklar rıhtımda sergilendi. Atıklar, görenleri şaşkına çevirdi.

Sadun Boro adına düzenlenen çevre günü etkinliğinde bir arada olduklarını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Çevre meselesi bir bilinç meselesi. Bizim de çağdaş ülkeler gibi bir eğitim sürecinden geçip, bu bilince ulaşmamız gerekir. Yani atıklarımızı hem karada hem de denize atmamamız lazım. İçerisinde yeniden kullanılabilecek olan atıklar var ve bunların atılması milli servetin heba edilmesidir. Karadaki atıklardan ziyade denizlerimizi de kirletmememiz lazım. Özellikle naylon atıklarının deniz canlılarının üzerindeki etkilerini görüyorsunuz. Onların yaşamlarını büyük bir oranda etkileniyor. Gerek balıkçı ağları, gerekse diğer atıklar onların üreme alanlarına zarar veriyor. Başka bir noktadan baktığımızda, bir tane naylonu attığımızda ondan kurtuluyormuşuz gibi hissediyoruz ama kendimize büyük bir haksızlık yapıyoruz. Çünkü attığımız o atık elinde sonunda bize geri dönüyor. Bu nedenle bu tip etkinlikler çok önemli" dedi.

ÇANAKKALE, ()

FOTOĞRAFLI