ANTALYA, () - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin, Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlediği Çanakkale gezisine katılan Antalya'daki şehit ve gazi yakınlarını Başkan Menderes Türel tarafından uğurlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'daki şehit ve gazi derneklerinin üyeleri ile başarılı üniversite öğrencileri için Çanakkale Destanı gezisi düzenledi. AKM önünden hareket eden 30 otobüslük konvoyu uğurlama törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Başkan Türel yaptığı konuşmada, “Bu büyük destanın yazıldığı yeri ziyareti çok önemsiyorum. Gerek ilk başkanlığım döneminde gerek bu dönem bu amaçla geziler düzenledik. Çanakkale bizim birliğimizin beraberliğimizin en güzel teyididir. Oraya gittiğinizde göreceksiniz ki Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi bu vatanın toprakları için şehadete, şehitlik mertebesine yükselmek için nasıl gönül gönüle, kol kola koşmuşlar. O yüzden sürekli biz birlikte güçlüyüz diyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden birlikte Türkiye'yiz diyoruz" dedi.

Türel, “Oraya gittiğinde göreceksiniz ki ilk dönemimde Antalya Büyükşehir Belediyesi adına yaptırdığımız Avrupa'nın en büyük Türk bayrağı, o muhteşem bayrak Çanakkale'de dalgalanıyor. O bayrağın altında vatandaşlarımız fotoğraf çektiriyor, duygusal anlar yaşıyor. Çanakkale birlik ve beraberliğimizin teminatıdır" diye konuştu.

Başkan Türel'in hayırlı yolculuklar dilemesinin ardından otobüsler törenle uğurlandı. Şehit ve gazi yakınları, Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda savaşın günümüze ulaşan izlerini yerinde görecek ve şehitlikleri ziyaret edecek.

FOTOĞRAFLI