ANKARA, () - ÇANKAYA Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda Çankaya'da, Ankara Kadın Ressamlar Derneği’nin '49'uncu Yıl Geleneksel Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Taşdelen, “Kadınların sanatla birleşmeleri çok önemli. Çankaya Belediyesi sanatın ve sanatçının en büyük desteği olmayı önümüzdeki beş yılda da sürdürecek. Ankara’da kültür sanat adına yapılan ne varsa içinde Çankaya Belediyesi var. Çünkü Ankara’yı başkent olma niteliklerinden uzaklaştırmak isteyenlere karşı biz cumhuriyetimize de, başkentimize de, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine de sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. Sergi, 11 Mart’a kadar Ankaralı sanatseverleri bekliyor.
ŞÜKRİYE TUTKUN ÇANKAYA’DA
Ayrıca Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında sanatçı Şükriye Tutkun’u Ankaralılarla buluşturdu. Şükriye Tutkun, Ankaralılara yıllardır beğenilerek dinlenen türkülerle adeta müzik ziyafeti verdi. Tutkun’un seslendirdiği türkülere salonu dolduran yüzlerce vatandaş da eşlik ederek keyifli bir gece yaşadı.
Uzun yıllardır Ankara’da konser vermediğini belirten Şükriye Tutkun, Çankaya Belediye Başkanı’na kendisini Ankaralılarla buluşturduğu için teşekkür etti.
ÇANKAYA'DA ‘DERYA DENİZ’
Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri programı, Derya Alabora ve Deniz Çakır'ın ‘Beyaz’ tiyatro oyunu ile devam etti. Belediyenin Yılmaz Güney Sahnesi'nde Çankayalılarla buluşan ikili, salonu dolduran sanatseverlere unutulmaz bir performans sundu.

FOTOĞRAFLI