Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde kış döneminde etkili olan yağış nedeniyle 3 kez heyelan meydana gelen bölgede İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu incelemede bulundu. Çataklı, "Heyelan bölgesinde ciddi bir risk bulunuyor ve bu risk nedeniyle de ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Şanlıurfa'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ilk olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti. Bir süre makamda görüşmede bulunan heyet daha sonra Birecik ilçesine geçerek, kış döneminde 3 kez heyelan yaşanan bölgede incelemede bulundu. Heyet incelemenin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halfeti Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı değerlendirme toplantısı yaptı. İsmail Çataklı toplantıda yaptığı konuşmada, Birecik sahil yolu üzerinde meydana gelen heyelanın ardından valilik koordinesinde AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışması ile belli sayıda konutun boşaltıldığını hatırlatarak, bundan amaçlarının can kaybı riskini ortadan kaldırarak insanların zarar görmesini engellemek olduğunu söyledi.

RİSK NEDENİYLE TRAFİK AÇILMAYACAK

Heyelan bölgesinde ciddi bir risk bulunduğunu ve bu risk nedeniyle de ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Çataklı, “Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından bir çalışma yürütülüyor. Ancak yapılacak proje ve ıslah çalışması biraz zaman alacak.  Ortaya çıkacak proje ve ıslah çalışmasına göre bir iş takvimi belirlenecek ve çalışmalara başlanacak. Birecik sahil yolundaki heyelan riski nedeniyle yol trafiğe açılamayacak. Ulaşımı temin etmek maksadıyla alternatif yol açma çalışması ise devam ediyor. Aynı bölgede boşaltılan konutlarla ilgili de afete maruz kalan bölge ilan edilmesi çalışmaları sürüyor” dedi.  

FOTOĞRAFLI