BBP Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA yaptığı açıklamada "Bu Yıl Ziraat Odası ve Borsa Aidat ve Kesinti adı altında Çay üreticilerimiz ve  Çiftçilerimizden 25 milyon TL üzerinde bir kesinti yapacak. Oysa Ziraat Odası ve Borsa çiftçimize destek olmak, haklarını savunmak ve tarım kalkınsın diye kurulmuş olmasına rağmen malesef Rize'mizde  bırakın Çay üreticilerinin haklarını savunmayı, ne kadar daha  aidat alabiliriz, ne kadar daha sırtlarına yük oluruz, onun derdindeler ve tabela kurumu olmaktan öteye gidememişlerdir. "dedi.


Usta açıklamasında "Ülkemiz genelinde çiftçilerimizin hali ortada, ekonomik olarak zor süreçlerden geçmekteyiz. Gübre fiyatları %400, mazot işçilik , vs. gibi tüm girdiler muazzam derecede artmış durumda alım gücü neredeyse erimiş, tarım ve hayvancılığın da ne  kadar önemli olduğu gözler önüne serilmişken Ziraat odalarının aidat ücretlerine %40 zam  yapmaları, kabul edilemez. Geçen Yıl 51 TL olan aidat 71 TL ye çıkartıldı,  Borsa burada daha akıllıca davranıp kg fiyatı üzerinden Binde 2 oranı ile zam ve kesintiyi her yıl otomatik tarifeye bağlamış.  Kendilerini Yasal Düzenleme,Kanun ve siyasi destek ile de garanti altına almışlar"şeklinde konuştu.

Başkan USTA,  açıklamasında "BBP Rize olarak Çay üreticimizin haklı tepkilerine kayıtsız kalamayız. Bu yıl  210 bin çay üreticimizden ve çiftçimizden 25 milyon TL yi geçen Ziraat Odası, Borsa ve Stopaj kesintileri olacak Yazık Günah değilmi, bu kurumlar çiftçimize hangi katkıyı sağlamış, hangi hakkını savunup almış, bölgede istihdama Tarıma ve üretime dayalı hangi tesisi fabrikayı kazandırmışlardır.20 yılda Bu kesintiler ekonomiye ve üretime dönüşmüş  olsaydı, Örneğin Vizyon Projemiz olan Entegre Organik Gübre  Tesisi kurularak, bugün kimyasal gübreden Ülkemizi ve Çay üreticimizi kurtarmış, hayvancılıkta bölgemizde tekrar canlanmış olurdu.  Buradan çay Üreticimiz ve Aziz Milletimiz adına soruyoruz. Bu Ziraat odaları ve Çay Borsası aidat kesmek ve almaktan başka ne iş yaparlar. Hani üreticinin hakkını hukukunu korumak, nerede üreticiye destek olmak.  Gübre Fiyatları ile ilgili hangi desteği verdiniz, ne yaptınız, 20 yıldır çıkmayan bir çay kanunu için siyasiler ile hangi mücadeleyi verdiniz. BBP olarak diyoruz ki Bir tabeladan öteye gidemeyen bu Oda ve Borsanın  kesintileri, yasal düzenleme yapılarak kaldırılsın veya bu Kesintiler Promosyon adı altında Kamu bankaları tarafından karşılansın ve bu kurumlar tamamen Üreticinin hak ve hukuku koruyacak, devletimize katkı sağlayacak, bir yapıya dönüştürülsün dedi.