Ahmet ACAR/DEMRE, () - ANTALYA'nın Demre ilçesinin dünyaca ünlü Kekova'ya açılan penceresi olan Çayağzı Limanı'nda, ocak ve şubat ayında meydana gelen olumsuz hava koşullarının yarattığı tahribatın yaraları sarılıyor. Liman yeni turizm sezonuna hazırlanıyor.

Demre'nin ünlü Kekova'ya yapılan tekne turlarının en önemli çıkış noktası olan Çayağzı Limanı, bu kış yaşanan olumsuz hava koşullarından kötü etkilendi. Limanın girişindeki teknelerin denize indirildiği Kokar Çay denilen nokta derenin ve fırtınanın getirdiği kumlarla doldu. Bakımı biten birkaç tekne bu nedenle denize indirilemedi. Limanın mendireğinin bir bölümü dev dalgalar nedeniyle yıkıldı. Mendireğin üzeri taş yığınına dönüştü. Dalgalar limanın içine taş ve kum doldurdu.

Demre Belediyesi tarafından önce mendireğin yoluna dolan taşlar kaldırıldı, mendireğin yolu düzenlendi. DSİ Bölge Müdürlüğü'nden sağlanan 23 metrelik kepçesi olan sallama vinç diye adlandırılan iş makinesiyle Kokar Çay'ın ağzı temizlendi, deniz derinleştirildi. Teknelerin denize indirilebileceği hale getirildi. Aynı iş makinesiyle limanın içine dalgaların ve derenin getirdiği kum yığınları ve taşlar temizlenmeye başladı.

Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanı Hayrettin Özkan, "Çayağzı Limanı, Türkiye'deki günübirlik yat turizminin en önemli merkezlerinden biri. Limanımız ağır kış koşullarından büyük zarar gördü. Tüm kurumlarımızın yardımıyla 10 gün içinde yeni turizm sezonuna hazır hale gelecek" dedi.

FOTOĞRAFLI