Selim SONKAYA/ÇELİKHAN(Adıyaman); ()-ADIYAMAN’ın Çelikhan ilçesinde robotik kodlama eğitimi için öğrencilere tablet dağıtıldı.
Çelikhan’ı ziyaret eden Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz okulları gezerek eğitim durumunu hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar’dan bilgi aldı.
Alagöz, ortaokullarda robotik uygulama ve kodlama eğitimine destek olmak amacıyla Çelikhan Ortaokulu’na 25 tablet dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, “Genç nesillerin robotik uygulama ve kodlama eğitimine hakim olmaları amacıyla dağıtılan tabletler öğrencilerin, robotik uygulama ve kodlama derslerini eğlenceli hale getiriyor. Tabletlere yüklenen programlar ile öğrencilerin günlük hayatlarını kolaylaştırıcı ve kendi oyunlarını yapmalarına imkan sağlayarak üretken ve kodlama yeteneğine sahip bireylerin yetiştirilmesi hedefleniyor” dedi.
Tablet dağıtımı törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, Fatih Projesi İl Koordinatörü Soner Mutlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Tablet dağıtımından sonra Alagöz, okul müdürleri ile toplantı yaptı.
FOTOĞRAFLI