AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden Dr. öğretim üyesi Erdal Çetintaş'ın seramik eserlerinden oluşan sergi, Antalya'nın Kaş ilçesinde açıldı.

Çetintaş'ın Kaş Kültürevi'ndeki sergisinin açılışına Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ve sanatseverler katıldı. Erdal Çetintaş, "Kaş'ta bir sergi açmak uzun süreden beri hayalimdi. Böyle antik bir kültürevinde sergi açmak onur verici. Bugüne kadar 50'nin üstünde sergiye katıldım. Seramik eserlerimde, kültürümüzü yansıtan motiflere yer veriyorum. Modern bir hava var. Seramik sanatı zor bir uğraştır. Her eser çok meşakkatli bir süreç sonucu ortaya çıkar. Dileğim bu sergimin Kaş'ın sanat yaşamına katkı sağlaması" dedi.

Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren de "Kaş bir turizm kenti olduğu kadar, Kaş Kültürevi'nde açılan sergilerle düzenlenen sosyal etkinliklerle bir sanat ve kültür şehri olma yolunda ilerliyor. Kaş Kültürevi'nde açılan sergiler Kaş turizmine sanat ögesi katıyor" diye konuştu.

Erdal Çetintaş'ın 100'e yakın seramik eserinin yer aldığı sergi bir hafta açık kalacak.

FOTOĞRAFLI