Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),()- CEYHAN Belediyesi hasta nakil, evde sağlık ve sağlık kabini uygulamalarıyla sosyal güvencesi olmayan, yatağa bağımlı, felçli ve yaşlı hastalara hizmet veriyor.
Farklı mahallelere her iki haftada bir kez kurulan sağlık kabiniyle 112 mahallede vatandaşlara uzman sağlık personeli kadrosu ile şeker ve tansiyon ölçümü, kilo kontrolü hizmeti uygulaması başlatıldı. Hasta nakil ve evde bakım hizmetleri ile de yatağa bağımlı ve yaşlı hastaların hastaneye gidip-gelmesi, pansuman, enjeksiyon ve kişisel bakım problemleri çözüme kavuşturuluyor.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, "112 mahallemizde yüzlerce yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan, yatağa bağımlı, yaşlı vatandaşımız var. Bu insanların hiç birinin sosyal güvencesi yok. Yatağa bağımlı hastalarımızın vücutlarında oluşan yatak yaralarını pansuman ettirecek güçleri yok. Her gün iğne yaptırmak zorunda olan hastalarımız var. Yine yüzlerce şeker ve tansiyon hastamız var. Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm bu ihtiyaçları giderebilmek için uzman kadromuzla sağlık hizmetleri veriyoruz. İmkanlarımız arttıkça da sağlık hizmetlerimizi daha kapsamlı hale getireceğiz" dedi.