SİVAS Hafik Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü annelerinin yanında kalan çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi. 
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü iş birliği ile hazırlanan "Duvarların Ötesindeki Umutlar" isimli proje ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hükümlü annesinin yanında kalan 3 - 6 yaş çocuklara yönelik "Uçurtma Şenliği" Hafik Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapıldı.
Etkinliğe Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcâl, Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Cezaevi Savcısı Abdurrahman Ersoy, Sivas Kadın Açık Cezaevi Müdürü Tahsin Yalçın ve Sivas Denetimli Serbestlik Müdürü Tuncay Bakır katıldı. Hafik Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü anneler ile sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcâl, hükümlü annelerle cezaevinde kalmak zorunda kalan çocuklarla da yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI