CHP Foça İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda birçok konu tartışılırken, yerel seçimler ön plana çıktı. Bölgeyi tanımayan atanmış adayların yararlı olmadığı vurgulanıp, ön seçim istendi.

Reha Midilli Kültür Merkezi'nde CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ın divan başkanlığında yapılan toplantıya; CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Harun Düşenkalkan, Melahat Teke ve Sevim Köz, daha önce milletvekili adayı ve aday adayı olan partililerden Ülkümen Rodoplu, Nurgül Uçar, Gürbüz Bal, Ali Kemal Elitaş, bazı belediye meclis üyeleri, CHP Foça yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolu üyeleriyle partililer katıldı. Açış konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, partiyi sosyal medyada eleştiren partililere tepki gösterdi. Parti ve yöneticilerini eleştirme yerinin il ve ilçe danışma kurulu toplantıları olduğunu vurgulayan Yıldırım, kurultay tartışmalarına artık son vermek ve yerel seçimlere konsantre olarak doğru stratejilerle doğru adaylar belirlemek gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimini kaybettik. Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini kuran büyük önderimizin 2 büyük eserinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhuriyetini kaybettik. Türkiye'yi de kaybetmemek için Ata'mızın diğer büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne hep birlikte sahip çıkıp, bu topraklara cumhuriyeti ve demokrasiyi yeniden kazandırmalıyız" dedi.

ÖN SEÇİM VURGUSU

İlk bölüm konuşmalarında, partili bazı belediye başkanları ve genel merkezin aday belirleme yöntemleri eleştirildi. Konuşmacıların büyük bölümü, bölgeleri tanımayan atanmış adayların sıkıntı yarattığını ve ön seçimin partinin değişmez aday belirleme yöntemi olması gerektiğini söyledi.

Basına kapalı olarak devam eden ikinci bölümde 2015 ve 2018 genel, 2009 ve 2014 yerel seçim sonuçları ile 2019 yerel seçim öncesi, karşılaştırmalı durum değerlendirmesi yapıldı. Partililerin 2019'a giderken izlenmesi gereken yol ile ilgili görüş ve önerileri alındı.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), )

FOTOĞRAFLI