Alparslan ÇINAR/ANTALYA, () - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, il danışma kurulunda AK Parti hükümetini ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i eleştirdi.

CHP Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde geçekleştirildi. Toplantıya CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Danışma kurulunda konuşan İl Başkanı Ahmet Kumbul, hükümeti ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i eleştirdi. TBMM'nin devre dışı bırakıldığını savunan Kumbul, anayasanın ilk iki maddesinin fiilen değiştirildiğini, Türkiye'nin artık tek kişilik bir vesayet sistemiyle yönetildiğini söyledi. İktidar partisinin sistemden faydalanarak kendi menfaatlerini düşündüğünü de kaydeden Kumbul, halkı düşünen tek bir yöneticinin kalmadığını iddia etti.

Eğitimin geldiği noktanın çok kötü olduğunu savunan Başkan Kumbul, "Şu an Türkiye tamamen bir yıkım yaşamaktadır. Devletin bağışıklık sistemi zayıflamıştır. Ülke her türlü mikroba ve küstahlığa açık hale gelmiştir. Türk milleti bu sorunu çözecektir" dedi.

Ak Parti iktidarının devletin genetiğiyle oynadıklarıyla suçlayan Başkan Ahmet Kumbul, bu gidişle iktidar olunacak bir ülkenin kalmayacağını söyledi. Sadece betona yatırım yapıldığını anlatan Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'i eleştirerek, "Üst geçitlerde 'Başladı bitti' gibi yazan pankartlarla reklam yapıyorsunuz. Yapmadığınız, bitiremediğiniz işleri de yazacak mısınız? Sadece betona yatırım yapan belediye başkanı iyi gelmedi. Artık iyi yönetemiyorsunuz bırakın bize, biz yönetelim" dedi.

FOTOĞRAFLI