ANTALYA'nın Kaş ilçesinde iki adayın yarıştığı CHP İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Mehmet Vural Arıkan yeniden seçildi.

Kaş Belediyesi Çerçiler Düğün Salonu'nda yapılan CHP Kaş İlçe Kongresi'ne, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, eski Antalya milletvekilleri Tuncay Ercenk, Nail Kamacı, Kaş Belediye Başkanı AK Parti'li Mutlu Ulutaş, Finike Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Geyikçi, eski Kaş belediye başkanları Abdullah Gültekin ve Musa Bilgiç, eski Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Demre, Finike, Korkuteli, Kemer ve Kumluca ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

CHP Kaş İlçe Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından çoğunluğun sağlanmasıyla kongreye geçildi. Kongrede divan başkanlığına eski Kaş Belediye Başkanı Musa Bilgiç seçildi. Divanın oluşumun ardından verilen önergelerle CHP Kaş İlçe Başkanlığı için mevcut Başkan Mehmet Vural Arıkan ile Gül Ustaer aday gösterildi. İki aday da yaptıkları konuşmalarda birlik, beraberlik mesajı verdi.

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Yerel yönetimlerde kazandığımız zaferi, belediye başkanlarımızın yaptıkları ve yapacakları halka dönük hizmetlerle taçlandıracağız. Başladığımız kongre sürecinde örgütlerimizi yenileyerek, yerel yönetimlerle, örgütlerimizle iktidar yürüyüşünü başlatacağız" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 165 delegenin tamamının oy kullandığı seçimlerde Mehmet Vural Arıkan yeniden seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine Oktay Can Polat, Nilüfer Kocaer, Mehmet Erbay, Yaşar Kelek, Ziynet Ustaer, Şükran Göktepe, Ozan Dalkıran, Melek Kocabıyık, Nilsu Özer, Barış Gacar, Adil Arslan, Serpil Gökçül, İbrahim Beydoğan ve Tevfik Nalbant seçildi.

Mehmet Vural Arıkan, "Bu seçimin kazananı demokrasi ve Kaş CHP İlçe Örgütü olmuştur. Arkadaşım Gül Ustaer'le omuz omuza çalışmaya devem edeceğiz" dedi.