Hasan DEMİRBAŞ () ANTALYA - CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, projelerini açıkladı.

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde proje tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Millet İttifakı'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Rafet Zeybek, İYİ Parti milletvekilleri Feridun Bahşi ile Tuba Vural Çokal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, iki partinin Antalya yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merkezin küçük salonlarından biri olan Tarık Akan Salonu'nun tercih edilmesi nedeniyle bazı vatandaşlar dışarıda kaldı. Gazetecilere ayrılan yerlere de partililer oturunca basın çalışanları ayakta kaldı. Protokol olarak davet edilenlerden bazıları da ayakta kaldı.

HALKA RANT KAZANDIRACAK PROJELER

Salona eşi ve iki çocuğuyla gelen Semih Esen'e salondaki partililer sevgi gösterisinde bulundu. Hiçbir soruna bahane bulmayacaklarını belirten Esen, çözerek yola devam edeceklerine söyledi. Öngörülü ve çözüm odaklı belediyecilik yapacaklarını anlatan Semih Esen, CHP'li belediyelerin, bölge ihtiyaçlarına uyan projeler ürettiğini kaydetti. Projelerinin reklam ajanslarından alınan projeler olmadığını kaydeden Esen, halka rant yaratan belediyeciliğin sözünü verdi.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Büyük bir kütüphane inşa edeceklerini anlatan Esen, "Yüzyıllar boyunca ayakta kalacak kütüphanemize eğitimci Hasan Ali Yücel'in adını vereceğiz. Otizm merkezi kuracağız. Otizmle devleti tanıştıracağız. Otizm bir kader değildir. İçinde erken tanı merkezi olacak. Ailelerin bireylerini rahatlıkla bırakabilecekleri kreş olacak. Engelsiz yaşam merkezi kuracağız. Engelsiz bireyler için en iyi yaşanabilecek yer Konyaaltı olacak. Konyaaltı eğitim kurumlarının geliştirilmesine devam edeceğiz. Kreşler açacağız ve kadınların istihdamına fayda sağlayacağız. Kadın sığınma evleri yapacağız. Hanımeli girişim merkezi yapacağız. Kadınları işveren yapan bir proje olacak. Konyaaltı Esnafım Projesi ile ilçede yaşayanlar tek tıkla mahalle esnafıyla karşılayabilecek. Ekolojik köyle Konyaaltı yeni bir cazibe merkezi kazanacak" diye konuştu,

BEBEK PARKLARI KURULACAK

Özel şehirleşme planları yapacaklarını da anlatan Semin Esen, yeni oluşacak şehirleşme modelinin belli plan ve estetik içinde olacağını söyledi. Esen, bebek parkları oluşturacaklarını da aktardı.

BÖCEK: RANTA DEĞİL HALKA YÖNELİK PROJELER

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek ise Konyaaltı'na 20 yıllık başkanlık yaptığını söyledi. İlçedeki geçmişini anlatan Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde adrese teslim ihaleler olmayacağını vurguladı. Böcek, "Ranta değil, halka yönelik projelerimiz var. Bizim projelerimiz çok amaçlı olacak, çünkü vatandaşın parası kıymetli" dedi.

FOTOĞRAFLI