İZMİR'de bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İzmir İl yöneticisi ve Millet İttifakı Tire belediye meclis üyesi 1. sıra adayı Yücel Özen (61), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süre önce akciğer kanseri teşhisi konulan Yücel Özen, geçen hafta durumunun ağırlaşması üzerine Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yatırıldı. Burada tedavi gören evli ve 2 çocuk babası Özen, dün (çarşamba) akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Özen için bugün ikindide Tire Mehmet Akif Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tuncay Özkan, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı ve DSP Tire belediye başkan adayı Tayfur Çiçek, Millet İttifakı'nın İYİ Parti'li Tire belediye başkan adayı Atakan Duran, Cumhur İttifakı'nın AK Partili Tire belediye başkan adayı Selman İçelli, Saadet Partisi Tire belediye başkan adayı Mehmet Ekmen, Bağımsız Tire belediye başkan adayı Emel Gündüz Denizaslanı, Özen'in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Özen'in bir süre omuzlarda taşınan tabutu, cenaze aracına konuldu. Özen'in cenazesi Tire Asri Mezarlığı'na götürülüp toprağa verildi.

Özen'in yaşamını yitirmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından "Doğru bildiği yoldan şaşmamış, bu yolda kalp kırmamış, partisini kendi ailesi, yuvası bilmiş, hepimizin üstünde büyük emeği olan ağabeyimizi, Yücel Özen'i zamansız kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyoruz. Solculuğun, mücadele ruhun ve babacanlığınla hep kalbimizde olacaksın. Yerin dolmaz, hakkın ödenmez sevgili Yücel abi. Mekanın cennet olsun" yazılı bir paylaşımda bulundu.

Yiğit SOYLU / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI