CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Atatürk Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Engin, bölgenin en büyük sorunu olan kentsel dönüşüm için "Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak. Sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayacağım. Eğer bir rant oluşacaksa, bunu halk paylaşacak" dedi.

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, kentsel dönüşüm konusunda bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonra izlenecek yol hakkında bilgi verdi. Bölgenin hali hazırda bir imar planı olmadığını, önce planların onaylanması gerektiğini belirten Engin, sonrasında uzlaşı görüşmelerine başlayacaklarını söyledi. Ali Engin şunları söyledi:

"Narlıdere’nin üst bölgelerinde en büyük sorun kentsel dönüşüm, bunu biliyorum. Göreve geldikten sonra bu konuda samimiyet ve kararlılıkla çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Kentsel dönüşüm için yetki Narlıdere Belediyesi’ne verilmiş, bu güzel bir durum ancak henüz bölgenin imar planları onaylanmamış. O yüzden bir çivi bile çakılamıyor. İlk işim planların onaylanması için çalışmak olacak. Onayı aldıktan sonra uzlaşı görüşmelerine başlayacağız ve sizinle yüzde yüz mutabık kalmadan bir adım atmayacağız, sizin istediğiniz olacak. Kentsel dönüşümde vatandaşın dediği olacak. 'En iyisini biz biliriz' düşüncesinde olsaydık buraya gelmezdik. Belediye müteahhit değildir, kar beklemez. Eğer ortada bir rant olacaksa, o rantı 50 yıldır burada oturan halk paylaşacak. İnşaat maliyeti dışında her kuruş sizindir. Bize güvenin."

İZMİR, ()

FOTOĞRAF