CHP Spor Kurulu, yerel yönetimlerde yol haritasını belirlemek amacıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı, Dr. Ergül Halisçelik, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Spor Kurulu Başkan vekili Salih Kurumlu, Spor Kurulu Sekreteri Cemal Kaman, CHP Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, belediye spor görevlileri, il genelinde ki spor kulüpleri temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı. Yerel seçimlerin ardından belediyeleri kazanan CHP’nin spor yol haritasını belirlemek adına nasıl bir çalışmalar yapılması gerektiği gündem maddesiyle gerçekleştirilen toplantı da çeşitli görüşler öne sürüldü. Toplantıda söz alan Spor Kurulu Sekreteri Cemal Kaman, “Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bireylerin gelişimi için yerel yönetimler üzerine düşen görevleri sağlamalıdır” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı, Dr. Ergül Halisçelik ise, “Kentimiz açısından belediye bütçemizden, imkanlar dahilinde elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
CHP Spor Kurulu toplantısında amatör spor kulüplerine destek verilmesi, işbirliği yapılması, organizasyonlar düzenlenmesi ele alındı. Toplantıda, engelli bireylerin spor yapması için gerekli altyapı çalışmaları arttırılması, kitle sporlarının yaygınlaşması ve sporun özendirilmesi için yerel yönetimler, her türlü sportif faaliyete asli görev olarak öncülük edilmesi ve bölgenin ihtiyaçları, coğrafi koşullar ve demografik yapısına uygun biçimde spor faaliyetlerinin gelişimini sağlayacak altyapı ve tesis çalışmalarının sağlanması görüşüldü.