YALOVA’nın Çiftlikköy ilçesinde Muhtarlar Günü dolayısıyla merkez ilçe ve köy muhtarları Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da katılımıyla Dereköy Kocakiraz Çeşmesi Mesire Alanı’nda bir araya geldiler.

Dereköy Göleti’ne birkaç yüz metre mesafedeki Dereköy Piknik Alanı’nda Çiftlikköy Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşen piknik etkinliği, Çiftlikköy’ün 6 merkez mahallesi olan Sahil, Siteler, M.Akif Ersoy, Çiftlik, Sultaniye, 500 Evler Mahalleleri ile Gacık, Dereköy, Laledere, Çukurköy, İlyasköy, Burhaniye, Kabaklı, Denizçalı ve Dereköy muhtarlarını bir araya getirdi.

Çiftlikköy’ün doğal güzelliklerinin ve yeşilin her tonunun yer aldığı Samanlı Dağları’nın bölgenin önemli bir değeri olduğunu söyleyen Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, bu vesile ile muhtarlarla Dereköy’de bir araya geldiklerini dile getirdi. Kaymakam Ömer Bilgin, muhtarların devlet ile vatandaş arasında sağlıklı iletişimin sağlanması açısından sorumluluk sahibi olduklarını belirterek, Muhtarlar Günü’nü kutladığını kaydetti.

Başkan Silpagar da, yaptığı açıklamada, “Muhtarlar Günü dolayısıyla Çiftlikköy'deki merkez mahalle ve köy muhtarlarımızın katılımı ile Dereköy Muhtarı Hidayet Köken'in ev sahipliğinde Dereköy Kocakiraz Çeşmesi Mesire Alanı'nda Çiftlikköy Kaymakamımız Ömer Bilgin'in de katılımıyla bir araya geldik, güzel bir mangal etkinliği ile bizleri ilçemizin doğal güzellikleri içinde konuk eden muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız gerek köylerde, gerek mahallelerde vatandaş ile kamu arasındaki en önemli köprülerden birini oluşturuyor, günlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

19 Ekim 2015 tarihinden bu yana yayınlanan genelge ile kutlanan Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden ve 1829’dan bu yana süren muhtarlık görevinin tarihsel bağlarının korunması amaçlanıyor.