ÇİĞLİ Belediyesi'nin yeni dönem ve Nisan ayı olağan ilk meclis toplantısı Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında yapıldı.

Çiğli'de yüzde 62.08 oy oranı ile seçimi kazanan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün başkanlığında ilk meclis oturumu gerçekleştirildi. Meclise Çiğli Belediyesi eski başkanları Tevfik Alyanak ve Metin Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, MHP Çiğli İlçe Başkanı Barış İçen, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda Çiğlili katıldı. Çiğli Belediyesi Nisan ayı ilk meclis oturumunda, başkan vekili, katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyonlarda görev alacak meclis üyelerinin seçimi yapıldı.

'ARTIK HİZMET YARIŞI BAŞLIYOR'

Başkanı Utku Gümrükçü, Nisan ayı ilk meclis toplantısının açılış konuşmasında, "Bugün itibariyle parti ve seçim yarışı bitmiş ve hizmet yarışı başlamıştır. Artık o parti bu parti demeden, sağcı solcu demeden, mahalle ayrımı yapmadan, yaklaşık 200 bin nüfuslu Çiğlimize eşit hizmet götürmek ve Çiğli'yi gerçekten kuzeyin yıldızı haline getirmek gibi bir görevimiz var. Biz bu sorumluluğun farkındayız. En iyi şekilde sizlere layık olmaya çalışacağız. Bize oy veren vermeyen herkese saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Utku Gümrükçü'nün ve Çiğli Belediye Meclis üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Meclis toplantısında yapılan gizli oylama sonucunda, Çiğli Belediyesi Meclisi birinci başkan vekilliğine Ali Rıza Koçer, ikinci başkan vekilliğine ise Aynur Çelik seçildi. Asil katip üyeliği görevine Meclis üyesi Bensu Güler ve Nimet Ergün getirildi. Çiğli Belediyesi Encümen üyeleri Mustafa Avdan, Sabahattin Uçar ve İbrahim Karabulut oldu.

Siyasi partilerin grup başkan vekilleri ve grup sözcüleri de belli oldu. CHP grup başkan vekili Mustafa Avdan, AK Parti grup başkan vekili ise Hüsnü Boztepe oldu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI