Semih ERSÖZLER/ANTALYA, () - CK Enerji Akdeniz Elektrik, abonelerine kolaylık sağlamak ve zamandan tasarruf ettirmek için dijitalleşme alanında önemli yeniliklere imza attı. Şirketin yeni online işlem merkezi sayesinde, yeni abonelik başvurusu ve adres taşıma dahil birçok işlem internet üzerinden yapılabilirken web sitesi üzerinden canlı destek hizmetiyle birçok konuda çözüm üretiliyor.

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erol Değerli, şirketlerinin dijitalleşme yolunda attığı adımları anlattı. Kasım 2018'de yenilenen şirketin Online İşlem Merkezi'nin ardından, e-devlet üzerinden de elektrik perakende hizmetlerine dair birçok işlemi müşterilerinin ayağına getirdiklerini söyleyen Değerli, mobil uygulama için de canlı testlere başladıklarını aktardı. Değerli, Hızlı Çözüm Merkezi ve e-Arşiv Fatura'nın da CK Enerji Akdeniz Elektrik'in dijital dönüşüm sürecinde hayata geçirdiği önemli projeler arasında yer aldığını belirtti.

ONLİNE BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Şirket olarak başlattıkları uygulamaların dünyada yaygın kullanılmaya başlandığını söyleyen Değerli, bu alanda hızlı dijitalleşmeye gidilirken, yüksek müşteri memnuniyetine özel projeler üretilirken şirketlerinin bunun gerisinde kalamayacağını söyledi. Değerli, “Online İşlem Merkezimizde bir kişiye ait birden fazla abonelik olsa da hepsi için ayrı ayrı giriş yapmadan, tek bir hesap üzerinden tüm abonelikleri görüp işlem yapmak mümkün. Geliştirdiğimiz online abonelik sistemi sayesinde şubeye gelmek için vakti olmayan ve abonelik başvurusunu online yapan müşterilerimizin sözleşmelerini kurye ile adreslerine gönderiyoruz. Uygulama aylık ortalama 10 bin kişi tarafından aktif kullanılıyor. Yine Online İşlem Merkezi üzerinden yapılabilen tüm işlemler, iOS ve Android cihazlar için geliştirilen ve canlı testi devam eden yeni mobil uygulamada da yapılabilecek" dedi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ERİŞİM

Başlatılan e-Arşiv Fatura sistemine şimdiye kadar 100 binin üzerinde abonenin kayıt olduğunu söyleyen Değerli, “Tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlayan e-Devlet Kapısı'ndan 2019 Nisan ayı itibarıyla müşterilerimize hizmet vermeye başladık. e-Devlet uygulaması ile abonelik başlatma, abonelik iptali, borç ve başvuru sorgulama hizmetlerini çok daha kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde sunuyoruz. Kağıt fatura kullanımını azaltmak, müşterilerimizin faturalarına anında ulaşmalarını sağlamak ve faturaların kaybolma riskini ortadan kaldırmak adına Mayıs 2018'de e-Arşiv Fatura uygulamasını başlattık. E-Arşiv Fatura uygulamamıza başvuran tüm müşterilerimizin faturalarını e-posta adreslerine gönderiyoruz" diye konuştu.

MÜŞTERİ DENEYİMİ BİRİMİ İLE HIZLI ÇÖZÜM

Müşteri Hizmet Merkezlerine kurdukları kiosklar ile abonelerin birçok işlem için sıra numarası almadan ister telefon ile ister tablet ekranlarından başvuru iletebildiğini belirten Değerli, “Kurulan kiosklar ile müşterilerimizin tüm başvuru, itiraz ve önerilerini sıra beklemeden iletebilmelerini sağlıyoruz. İlk olarak Kepez Müşteri Hizmet Merkezimizde uygulamaya aldığımız sistem sayesinde müşterilerimiz fatura itirazında bulunmak, belge talebinde bulunmak gibi birçok işlem için sıra numarası almadan ister telefon ile ister tablet ekranlarından başvurusunu iletebiliyor. Kurduğumuz Müşteri Deneyimi Birimi'ndeki uzman personelce hemen değerlendirilen taleplerin sonuçları müşterilere geri arama veya e-posta yöntemiyle iletiliyor" dedi.

CANLI DESTEK HİZMETİ'YLE ANINDA ÇÖZÜM

Kurulan Müşteri Deneyimi Birimi sayesinde iletilen tüm şikayet ve taleplerin hızla çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Değerli, “Mayıs 2019'da genel müdürlük binasında uzman personelleri bir araya getirerek Müşteri Deneyimi Birimi kurduk. Şubelerimizden, çağrı merkezinden, e-devlet üzerinden, web sitemizden, şikayetvar.com gibi internet kanallarından ve sosyal medyadan iletilen tüm şikâyet ve talepler tek bir yerde toplanarak hızlıca çözüme ulaştırılıyor" dedi.

Abonelerin taleplerine hızla yanıt vermek için aynı zamanda web sitesi üzerinden 'Canlı Destek' hizmeti veren CK Enerji Akdeniz Elektrik, ckakdeniz.com.tr üzerinden gelen abonelikten faturalamaya birçok konuda anında çözüm üretiliyor. Şirket aynı zamanda müşteri memnuniyetinde çıtayı en yükseğe taşıyabilmek için Müşteri Hizmet Merkezleri'nde işlem yapan abonelerini 48 saat içinde geri arayarak aldıkları hizmet ile ilgili memnuniyeti de ölçüyor.

FOTOĞRAFLI