ÇANKAYA Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Çankaya Evleri Çocuk Satranç Turnuvası sona erdi. 7 kategoride 21 minik 'Satranç Ustası' ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in elinden aldı.
Turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreninde öğrenciler ve velilerle bir araya gelen Başkan Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak eğitimin her alanında öncü ve örnek bir belediye oluşturduklarını söyledi. Kreşlerden, Çankaya Evlerine, okullara verdikleri desteklerden, kültür ve spor merkezlerine kadar eğitimin her alanında Çankaya Belediyesi'nin varlığını gösterdiğini kaydeden Taşdelen, "Biz en çok çocuklarımızın belediyesiyiz. Bizler çocuklarımıza, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki rehberi bilim ve akıl olanın, rehberi Mustafa Kemal Atatürk olanın sırtı asla yere gelmez" dedi.
Konuşmanın ardından turnuvadaki birincilere tablet, ikincilere satranç takımı ve üçüncülere ise, kulaklık hediye eden Başkan Taşdelen, tüm öğrencileri kutlayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca, turnuvaya katılan tüm çocuklara katılım madalyası, Nutuk ve öykü kitabı setleri de armağan edildi.
7 KATEGORİDE 21 ÖDÜL
Tüm kategorilerde ödül kazanan öğrenciler şu şekildedir: "8 yaş altı kızlar 1'inci Feraye Saçılık, 2'nci Nisa Nur Demirtaş, 3'üncü Nihan Orhanlı. 8 yaş altı erkekler 1'inci İhsan Şahin, 2'nci Toprak Yılmaz, 3'üncü Yağız Ömer Kayacı. 9 yaş kızlar 1'inci Doğa Tezel, 2'nci Yaren Erdem, 3'üncü Sudenaz İnceciköz. 9 yaş erkekler 1'inci Eren Hüseyin Kölemenoğlu, 2'nci Barış Deniz Gençavcı, 3'üncü Onur Ataberk. 12 yaş altı kızlar 1'inci Rengin Ağzıaçık, 2'nci Melis Büşra Seven, 3'üncü Ela Damla Acar. 12 yaş altı erkekler 1'inci Erdinç İbrahim Baran, 2'nci Efe Karatepe, 3'üncü İbrahim Kartal. 13 yaş üstü erkekler 1'inci Arda Zülfikar Yıldırım, 2'inci Yiğit Çağlar Yılmaz, 3'üncü Ayberk Taras Kutay."

FOTOĞRAFLI