Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, () – MERSİN’de Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen yüzme kurslarının ikinci etabını 345 çocuk başarıyla tamamladı.
Mezitli Belediyesi tarafından yüzme sporunun gelişmesi ve boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla 'Mezitli'de yüzme bilmeyen kalmayacak' sloganıyla başlattığı yüzme kursları büyük ilgi gördü. Profesyonel yüzme eğitmenleri eşliğinde Atatürk Mahallesi ve Yeni Mahalle’de bulunan eğitim havuzlarında yüzme tekniklerini öğrenen 7-15 yaş arasındaki toplam 685 çocuk geleceğe güvenle kulaç atmayı öğrendi.
Geçtiğimiz günlerde ilk dönem mezunlarını veren yüzme kursunun ardından ikinci etabı da başarıyla tamamlayan 345 çocuk için sertifika töreni düzenlendi. Kursiyerler, sertifikalarını Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın elinden aldı. 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde yüzme öğrenen çocuklar, hünerlerini ailelerine sergileme fırsatı da buldu.
Eylül ayına kadar 2 bini aşkın her yaştan vatandaşa yüzme öğreteceklerini söyleyen Başkan Tarhan, "Çocukların ve ileri yaşta ki kadınların yanında erkekler içinde yüzme kurslarına başladık. İstiyoruz ki Mezitli’de yüzme bilmeyen kalmasın. Okulların tatile girmesiyle birlikte açtığımız yüzme kursunda ilk etapta 340 kursiyerimiz yüzme öğrendi. Bugünde 345 kursiyerimizi daha mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Sezon sonuna kadar 2 bini aşkın her yaştan vatandaşımıza yüzme öğreteceğiz. Mersin’in en temiz yüzme havuzlarının bizde olduğu raporlarla da ispatlandı. Bize güvenerek çocuklarını eğitmenlerimize emanet eden tüm ailelere teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI