ANTALYA, () - HERKES İçin Spor Federasyonu tarafından hazırlanan ve AB hibe programı kapsamında kabul edilen 'Çocukların Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Fiziksel Aktivite' projesinin kapanış toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi.

Sporda gönüllü faaliyetleri teşvik etmek, sosyal etkinliklerle herkes için spora katılım ve spora eşit erişim yoluyla sağlığı artırmak, fiziksel aktivitenin önemi hakkında topluma eşit fırsatlar sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlen 'Çocukların Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Fiziksel Erasmus+ Spor projesi' 30 Haziran'da sona erecek.

Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından yapılan başvuru neticesinde AB fonlarından hibe almaya hak kazanan 'Çocukların Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Fiziksel Aktivite' (Sport and Physical Activity against Children's Technology Addiction) isimli Avrupa Birliği Erasmus+ Spor Projesi seminerine çocuklar, gençler, antrenörler ve ebeveynlerkatıldı. Seminerin sonunda eğitsel oyunlar ve çeşitli spor branşlarının gösterileri düzenlendi.

Herkes İçin Spor Federasyonu koordinatörlüğünde yürütülen projede, İspanya'dan Valensiya Belediye Spor Vakfı (Fundación Deportiva Municipal), Romanya'dan Ulusal Spor Araştırma Enstitüsü (National Institute for Sport Research) ve Türkiye'den Antalya Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, tüm süreçleri kapsamlı değerlendirilip final raporu hazırlanması sürecinde yapılması gerekenler hakkında iş bölümü yapıldı. Ayrıca gelecek yıllarda yapılması düşünülen proje konuları üzerinde de fikir paylaşımında bulunuldu.

FOTOĞRAFLI