Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlama etkinliklerine özel bir konserle destek verdi. Çocuk solistler ve Çok Sesli Çocuk Korosu, performansıyla büyük beğeni kazandı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konserde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi de okundu. Konserde orkestrayı şef Murat Göktaş yönetti, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı öğrencileri Vera Tsvayer (11) ile Cansu Sara (11) solist sanatçı olarak sahneye çıktı.

Doç. Dr. Eren Güllü'den 4 yıldır viyolonsel eğitimi alan, müzikal becerisiyle dikkat çeken Vera Tsvayer, besteci Josef Haydn'ın 'Do Majör Viyolonsel Konçertosu'nun birinci bölümünü seslendirdi. Yeteneğiyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşatan Tsvayer, sahneden çiçek ve alkışla ayrıldı.

Konserin ikinci bölümünde ise öğretim görevlisi Güljahan Babayeva Solak'tan 5 yıldır keman eğitimi alan, katıldığı uluslararası yarışmalardan da ödüller kazanan Cansu Sara sahneye çıktı. Sara, besteci J .S. Bach'ın La minör Keman Konçertosunun 1. bölümünü yorumladı.

Ayakta alkışlanan çocuk solistlerin ardından şef Dilara Zaynullina Bitmez'in yönettiği İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Çocuk Korosu da şef Murat Göktaş'ın yönettiği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın eşliğinde 23 Nisan şarkıları seslendirdi. Konser, '10'nuncu Yıl Marşı'nın söylenmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI