Ahmet ACAR/KAŞ, () - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 'Çocukların Dilinden Sanat' adıyla karma sergi açıldı.

Kaş Kültürevi'ndeki serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Kaş Merkez Ortaokulu Müdürü Yusuf Alagöz, Kaş Belediyesi Meclis Üyesi Meral Çiyan Şenerdi, sergiyi hazırlayan Kaş Merkez Ortaokulu resim öğretmeni Serap Kızgut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

30 Nisan'a kadar Kaş Kültürevi'nde açık kalacak olan sergide Kaş Merkez Ortaokulu'nun 50 öğrencisinin çalışmalarından oluşan serbest yağlıboya ve kolaj çalışmalarından oluşan 55 eser yer aldı. Öğrencilerin çalışmalarında kahramanlar, biçim bozma ve fantastik öykülerden esinlenerek farklı boyutta tablolara yer verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Eğitimin en önemli öğelerinden biri sanattır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Sanatsız kalmış bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyerek sanatın toplumlar için önemini belirtmiştir. Biz de bugün onun armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yılında, çocuklarımızın sanat sergisini açıyoruz. Bu sergiyi herkesin görmesini diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI