ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu, Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda, Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi tarafından personele ve öğrencilere yönelik “Engelsiz Üniversite Kavramı: Geçmiş, Bugün, Gelecek” semineri düzenlendi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nurullah Bolat, akademik personel ve öğrencilerin katıldığı seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğretim görevlisi Mete Gökçe şefliğindeki Çanakkale Barış Korusu Konseri ile devam etti.

Seminerin açılış konuşmasını Doç. Dr. Nurullah Bolat yaptı. Konuşmalarının ardından ÇOMÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Ali Emrah Tokatlıoğlu öğrencilere, Erasmus+Öğrenci Değişim Hareketliliği konusunda bilgiler aktardı.

Engelsiz üniversite kavramı ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen seminerin konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Altuntaş, engelli öğrenci birimlerinin kuruluşunu, temel işlevlerini, Hacettepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi olarak yaptıkları çalışmaları ve deneyimlerini aktardı.

ÇANAKKALE, ()

FOTOĞRAFLI