ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ), Hasan Mevsuf Spor Salonu bünyesindeki yeni spor tesisleri okçuluk sahası ve fitness salonunun tanıtımı gerçekleştirildi.

Okçuluk Sahası ve Fitness salonunun tanıtımına, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Çanakkale Şube Başkanı Dr. Firuz Erdil, Genel Sekreter Sami Yılmaz, senato üyeleri, daire başkanları, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, bugüne kadar ÇOMÜ’ye kazandırılmış birçok spor tesisi olduğunu belirterek, “Son zamanlarda spor tesislerimizi geliştirirken istiyoruz ki; öğrencilerimiz üniversitemizde bütün spor dallarında çalışabilsinler. Futbol, basketbol ve voleybol dışındaki sporları da öğrencilerimiz istedikleri ve ilgi duydukları anda yapabilecekleri bir altyapı bulmuş olsunlar. Bu bağlamda, özel önem verdiğimiz bir husus da milli sporlarımızdır. Milli olan her şeyimizin korunması ve yaşatılması gerektiği gibi, sporda da milli spor branşlarımızın da korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması gerekmektedir. Şüphesiz ki, bunun da tek yolu gençlerimize sporu öğretmek ve bu dallarda sporcu olmalarını sağlamaktır. Biz de bu anlayışla, okçuluk gibi geleneksel sporlarımızı üniversitemizde çoğunlukla tercih edilen ve yapılan spor dalları haline getirmeye çalışıyoruz" dedi.

ÇOMÜ’nün tüm spor tesislerinin Çanakkale halkına da açık olduğunu ifade eden Rektör Acer, "Üniversite personeli ile öğrencilerine ve Çanakkale halkına hizmet vermeye başlayan fitnes salonunun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmasının ardından geleneksel okçuluk sahasında öğrencilerle birlikte ok atışı yapan Prof. Dr. Yücel Acer, sonrasında Hasan Mevsuf Spor Salonunda hizmet vermeye başlayan fitnes salonunu gezdi.

ÇANAKKALE, ()

FOTOĞRAFLI