ÇANKAYA Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 49'uncusu düzenlenen Birleşim Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin (BRHD) sergisine ev sahipliği yaptı.
BRHD'nin 49'uncu Yıl Büyük Sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı. 160 sanatçının 500'den fazla eserinden oluşan sergi, 27 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Serginin açılış konuşmasını yapan BRHD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldırım, "Değerli sanatçılarımızın eserlerini sanatseverlerle buluşturmak her zaman en büyük dileğimizdir. Sanatçıların eserlerini halkla buluşturmaları için salonlara ihtiyaç vardır. Bu anlamda yıllardır desteğini bizden esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür ederim" dedi.
Sergiye, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen adına katılan Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Çankaya Belediyesi'nin her zaman BRHD’nin yanında olduğunu belirterek, "Onların heyecanlarını birlikte yaşamak bize mutluluk veriyor. Sanatın ve sanatçının yanında olmak Çankaya Belediyesinin varoluş amaçlarından birisi. Bundan sonra da böyle güzel etkinliklerde hep beraber olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, bu yılki BRHD 'Sanat Ödülü'nü kazanan ressam Yalçın Gökçebağ'a plaketini verdi.

FOTOĞRAFLI