TÜRKİYE Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Başkemancısı Jülide Yalçın, Bulgaristan'ın başkente Sofya'da sahne aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Başkemancısı Jülide Yalçın, Sofya'daki Bulgaria Hall'de bir klasik müzik konseri düzenlendi. Şef Svilen Simeonov'un idaresinde Sofia Sinfonietta Orkestrası tarafından icra edilen konserde Wolfgang Amadeus Mozart ve Joseph Haydn'den eserler seslendirildi.
 
Mozart'ın 'Türk Marşı' olarak bilinen 'Rondo Alla Turca', Sonata No. 11'in A Major isimli eserinin de icra edildiği konserde, yine Mozart'ın 'Türk Konçertosu' adıyla tanınan Concerto No. 5 isimli eserine kemanıyla hayat veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Başkemancısı Jülide Yalçın'ın solo performansı dinleyenleri büyüledi. Başkemancı Jülide Yalçın, konsere gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Ülkem adına çok büyük gurur duyuyorum" dedi. Konseri yöneten Bulgar orkestra şefi Svilen Simeonov, Jülide Yalçın'ın üstün bir sanatçı yeteneğine sahip olduğunu, müzikal yorumlarda büyük ustalık gösterdiğini söyledi.
 
Konseri izleyen Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Bulgaristan'da yaşayan vatandaşların ve Bulgar sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konsere Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yuri Sterk'in ve diğer bazı bürokrat ve diplomatların da icabet ettiklerini söyledi. Ulusoy, Türk ve Bulgar sanatçıların birlikte düzenledikleri bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki kültürel ve insani bağları daha da güçlendirdiğini dile getirdi.