SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ), Dünya üniversitelerini atık, su, ulaşım, enerji ve iklim değişikliği, altyapı ve eğitim olmak üzere altı ayrı ölçüte göre değerlendiren 'Green Metric' 2019 yılı sıralamasında 101 sıra yükseldi.
Geçen yıl bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında 585'inci sıradan 484'üncü sıraya yükselen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kayda değer bir başarı elde etti. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 43 üniversite arasında 23'üncü olan CÜ, Türk Üniversiteleri arasında en fazla puan artışını sağlayan 7'nci üniversite oldu. Üniversitenin Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, SCÜ'nün 2020 yılından itibaren olmak üzere Times Higher Education (THE) Impact Rankings sıralamasına da dâhil olması için çalışma yürütüyor. 

GREEN METRIC SIRALAMASI NEDİR?
Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan Green Metric Platformu, 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kuruldu. Green Metric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Sıralama üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırıyor.