ANTALYA, () - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) hizmet veren CW Enerji, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen 'TOBB Türkiye 100- Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi' listesine 21'inci sıradan girdi.
Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek için düzenlenen ve başvuran şirketlerin 2015-2017 arası iki yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine Antalya'dan 7 şirket girdi. Antalya OSB'de hizmet veren CW Enerji, TOBB Türkiye 100 listesine 21'inci sıradan girdi. Firma, ürettiği güneş panellerini ve güneşten elektrik üretim noktasında geliştirdiği teknolojileri Avrupa, Balkanlar ve Afrika kıtalarına ihraç ediyor.
2010 yılında faaliyete başlayan firma, artan pazar talepleri neticesinde kademeli olarak artırdığı yıllık üretim kapasitesini geçen yıl sonunda 1 GW'a çıkardı. 'Sanayi 4.0' normlarına uygun, otomasyon odaklı üretim sistemine geçiş sağlayan firma, dünyanın birçok ülkesine yaptığı ihracatı yıllık üretim kapasite artışları ile 2019 yılı itibariyle 30, 2020'de 40 ülkeye çıkartmayı hedefliyor.
CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, enerji üretiminde fosil yakıtların giderek yerini yenilenebilir enerji kaynaklarına devrettiğini söyledi. Yenilenebilir enerjinin sürdürülebilirliği ve büyümesi için gerekli atılımların vazgeçilmez hale geldiğini kaydeden Yılmaz, listeye Türkiye genelinde 21'inci, Antalya'dan ise 3'üncü sıradan girdiklerini söyledi. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük panel üreticisi konumunda olduklarını kaydeden Yılmaz, "Böyle bir başarıya Milli Mücadelenin 100. yılında imza attığımız için ayrıca gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.
Fabrikanın yıllık üretim kapasitesini her yıl yüzde 30 artırmayı amaçladıklarını, yurt dışındaki distribütör ağına her geçen gün bir yenisini eklediklerini ifade eden Volkan Yılmaz, "Genç kadromuzla enerjimizi, gücümüzü ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya, daha yaşanılabilir bir dünya için bu sektörde istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Çevreci projeler, özgün tasarımlarımız ve Ar-Ge faaliyetlerimiz ile sürekli yenilikçi ürünler üreterek, yenilenebilir enerjiye yatırım yoluyla enerji sektöründeki yerli kaynak payımızı arttırmaya, ülkemizin güneş enerjisi hedeflerine ulaşmasında katkıda bulunmaya her zaman devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI