MUĞLA'nın Datça ilçesinin en yaşlı insanlarından 104 yaşındaki Hatice Müzeyyen Çimen, yaşlılığa bağlı nedenlerden öldü. 3 çocuk, 2 torun sahibi Çimen'in ölümü kentte üzüntü yarattı.

İskele Mahallesi'ndeki evinde yaşayan ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan Hatice Müzeyyen Çimen, yaklaşık 3 ay önce gözleri az görmeye başlayınca, hayata olan bağlılığı azaldı. Son bir aydır iki gözü de görme yetisini yitiren Hatice Nine'nin yorgun kalbi durdu. Emine Bayar Çimen (80), Seyyar Çimen (70) ve Mehmet Ali Çimen (67) isimli üç çocuk annesi ve iki torun sahibi olan Hatice Müzeyyen Çimen kentte toprağa verildi. Hatice Müzeyyen Çimen için lokma dökülüp, dualar edildi.

Hatice Müzeyyen Çimen'in çocuklarından Mehmet Ali Çimen, annesinin son günlerine kadar hafızasının yerinde olduğunu söyledi. Çimen, "Çok iyi bir anneydi. Gençlik yıllarında tarla, bağ, bahçe ile uğraşır, doğayla iç içe yaşardı. Çok okurdu. Özellikle yaşlandıktan sonra elinden kitap, gazete düşmezdi. Yerel gazeteleri, İstanbul gazetelerinin Ege eklerini mutlaka okumak isterdi. Okumak onu hayata bağlıyordu. Üç ay önce az görmeye başlaşınca adeta çöktü. Bir ay önce ise artık iyice görmez oldu. Gözlerini kaybetmese daha yaşardı diye düşünüyorum" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI