MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) üyeleri, temel ilk yardım ve arama kurtarma eğitiminden geçirildi.

Türkiye Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Genel Başkanı Hüseyin Karadayı tarafından 10-14 Nisan tarihleri arasında verilen teorik ve uygulamalı eğitimlere, Datça'nın tek yerel arama kurtarma ekibi olan Datça MAG-AME ve TRAC'tan 20 gönüllü katıldı. Datça Belediye Meclis salonunda başlayan teorik eğitimler üç gün sürdü. Teorik eğitimlerin ardından, Domuz Çukuru ve Kızılbük mevkiindeki ormanlık alanlarda 2 gün süren eğitimlerde, gönüllü arama kurtarma ekiplerine afet bilinci ve temel ilk yardım bilgilerinin yanı sıra, harita, GPS, navigasyon, pusula ve doğa şartlarında yön bulma, kayıp şahıs arama bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı.

TRAC ve MAG-AME Datça İlçe Temsilcisi Barış Muştu, olası afetlere karşı hazırlıklı olmak için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Muştu, "Eğitimlerde acil durumlarda haberleşme, afet durumunda müdahale bilgileri bir kez daha gözden geçirilirken, aramıza yeni katılan gönüllü arkadaşlarımız ise sahada uygulama yapma olanağına kavuşuyorlar" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI