MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Datça Kent Konseyi Başkanı Hayriye Balkan, 7. Olağan Genel Kurul'da yapılan seçimde güven tazeledi.

Datça Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu, Datça Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. 80 delegeden 58'inin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, mevcut başkan Hayriye Balkan tek aday olarak seçime katıldı. Açılışta konuşma yapan Divan Başkanı Orhan Keskinsoy, kendi bütçesi ve tüzel kişiliği bulunmayan kent konseylerinin her şeye rağmen ayakta durabilmek için mücadele ettiğini belirtti. Keskinsoy, "Kent konseyleri, cami avlusuna bırakılan bir bebek gibi, hatta ondan bile öksüz. Onlara sahip çıkan bir karakol, sosyal hizmetler kurumu falan bulunuyor. Kent konseyinin hiç sahibi yok. Kendi güçleriyle ayakta durmaya çalışıyorlar" dedi. Siyasi partilere çağrıda bulunan Keskinsoy, şöyle dedi:

"Sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinde görev almayan kişileri belediye meclislerine seçmeyin, belirli siyasi makam ve mevkilere getirmeyin. Siyasi partilerde bir yerlere gelmek isteyenler, öncelikle sivil toplum kuruluşları ve kent konseylerinin bünyesinde görev yapsınlar. Buralar birer sınav yerleridir. Avrupa'nın veya gelişmiş ülkelerin herhangi birine gittiğinizde sizin, bir kamu kurumunda genel müdür olup olmadığınıza değil, herhangi bir sivil toplum kuruluşunda görev yapıp yapmadığınıza bakıyorlar. Sivil toplum örgütleri uygar ülkelerde, o sizin bildiğiniz çok üst düzeydeki insanlardan daha fazla değer görmektedir. Onun için yaptığınız iş küçük iş değildir. Bedava iş gibi görülür ama toplum içinde önemli bir yeri vardır."

Ardından oylama yapıldı. Balkan, oy birliğiyle göreve tekrar seçildi. İki yıllığına tekrar seçilen Balkan, delegelere teşekkür ederek, gelecek dönem için birlikte mücadele çağrısında bulundu. Balkan başkanlığındaki Datça Kent Konseyi'nin 7 kişilik Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Çiğdem Canbey, Tuna Özlap, İlke Curacı, Güngör Erçil, Fikret Oğuz, Gizem Çetin Özer ve Aytekin Erdoğan."

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), ()

FOTOĞRAF