DEMRE Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi belediye meclisinin ekim ayı ikinci toplantısında oybirliğiyle kabul edildi.

Demre Belediyesi'nin ekim ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın yönettiği oturumda yapıldı. Toplantıya meclisin 15 üyesinden 14'ü katıldı. Gündem öncesi konuşan Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin yaptığı Barış Pınarı Harekatı ile sınırımızdaki terör odaklarına büyük bir darbe vuruldu. Yapılan anlaşmayla sınırlarımızda bir güvenli bölge oluşturuluyor. 6 aydır meclis olarak huzur haklarımızı bu ay toplu olarak ödeyeceğiz. Benim önerim hepimiz bu huzur haklarını Barış Pınarı Harekatı'na desteğimizi göstermek için Mehmetçik Vakfı'na bağışlayalım" dedi.

Başkan Kocakaya ve tüm meclis üyeleri, öneriyi kabul ederek 6 aylık huzur haklarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Ardından bütçenin görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmelerin ardından Demre Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 27 milyon 279 bin lira olarak oybirliğiyle kabul edildi. Demre Belediyesi'nin 2019 yılı bütçesi 20 milyon 982 bin liraydı. Demre Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesinden en büyük pay 17 milyon 818 bin lirayla Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayrıldı. Bütçeden Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne 3 milyon 609 bin lira, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 2 milyon 841 bin lira, Özel Kalem Müdürlüğü'ne 1 milyon 670 bin lira, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne 1 milyon 60 bin lira ve Zabıta Müdürlüğü'ne 281 bin lira ayrıldı.

Belediye Başkanı Okan Kocakaya, bütçenin oybirliğiyle kabul edilmesinden dolayı belediye meclisi üyelerine teşekkür ederek, "Belediyemizin borçları var. Bu borçları 2020 yılında belirli bir plan içinde ödeyeceğiz. Borç öderken yatırım yapmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle bütçenin büyük bir bölümünü Fen İşleri Müdürlüğü'müze ayırdık. Vatandaşımızın verdiği her lirayı vatandaşımız için harcayacağız" dedi.