Ahmet ACAR/DEMRE, () - ANTALYA'nın Demre ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik konseri düzenlendi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla Demre Noel Baba Meydanı'nda düzenlenen gençlik konserini Kaymakam Murat Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Dikili, Milli Eğitim şube müdürleri Selma Benli, Yusuf Toprakçı, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Çetinkaya, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, belediye meclisi üyeleri, muhtarların da aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi.

Konserde, Demre Anadolu Lisesi koroları şiirlerle, türkülerle, zeybeklerle Demrelileri coşturdu. Konser üç öğrencinin müzik eşliğinde okuduğu 'Türkiye'm Ana Yurdum', 'Kaldırımlar' ve 'Yaşadıklarımda Öğrendiğim Bir Şey Var' şiirleriyle başladı. Ardından müzik öğretmeni Yunus Öndül yönetiminde okulun gitar grubu korosu sahne aldı. Gitar grubu 'Fabrika Kızı' türküsüyle başladığı konserini, 'Can Bedenden Çıkmayınca' türküsüyle bitirdi. Ardından sahneye çıkan okulun ritim grubu 'Leylim Ley' ve 'Antep'in Hamamları' türküleriyle izleyenleri coşturdu.

Konserin sonunda müzik öğretmeni ve bağlama sanatçısı Fatih Evsen eşliğinde okulun Türk Halk Müziği korosu ve bağlama grubu sahneye çıktı. Koro konserine 'İzmir'in Kavakları' türküsüyle başladı. Ardından 'Gerizler Başı', 'Çalın Davulları', 'Ayva Çiçek Açmış' türkülerini okuyan koro konserini 'Bahça Duvarından Aştım' türküsüyle sonlandırdı. Konser bağlama grubunu çaldığı Zeybek ve oyun havaları ile sona erdi. Öğrenciler Zeybek oynadı. Konser sonunda Kaymakam Murat Uz ve diğer yetkililer, koroları ve öğretmenlerini kutladı.

FOTOĞRAFLI