Ahmet ACAR/DEMRE, () - ANTALYA'nın Demre ilçesinde turizm güvenliği toplantısı yapıldı.

Demre Kaymakamlığı tarafından düzenlenen turizm güvenliği toplantısı Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İlçe Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Astsubay Üstçavuş Onur Dursun, TÜRSAB Batı Antalya Temsilcisi Rıza Perçin, Kaş Liman Başkanı Selahattin Erdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, sektör temsilcileri, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emine Çelik, "Yeni Demre Devlet Hastanesi ağustos ayında hizmete girecek. 4 milyon 300 bin liralık araç gereç alımı için ödenek ayrıldı. Eksiklerimizi tamamlayıp, vatandaşlarımıza ve ilçemize gelen konuklarımıza hizmet vereceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre turizmde çok önemli bir merkez olma yolunda. Denizi, doğası ve tarihiyle her türlü olanak var. Ancak yeterli alt yapımız ve yatağımız yok. İlk yapacağımız iş Demre'yi koruyarak butik pansiyonculuğu ve otelciliği geliştirmek olacak. Geçen dönemde 15 yılda bir tek tanıtım için İzmir Turizm Fuarı'na katılmışız. Gelecek dönemde Demre'nin tanıtımını yapacağız. Bir dünya markası olan Noel Baba'yı dünyaya tanıtacağız. Demrelinin önümüzdeki dönemde ekonomik seçeneği tarımın yanında turizm olacaktır. Demre'deki sit alanında ve hazine arazilerine yapılan kaçak yapıları kısa sürede yıkacağız" diye konuştu.

Kaymakam Murat Uz da turizm bir bütün olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Sokaktan başlayarak, en küçük çocuktan başlayarak, her alanda dikkatli olacağız. Turizm huzurun bulunduğu yerde yapılır. Başta çocuklarımıza sahip çıkacağız. Hiçbir esnaf, küçük yaştaki çocuklara sigara, alkol ve benzeri maddeler satmayacak. Çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Demre'de sit alanına, hazine arazisine kaçak yapı yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kaçak yapılar hakkında ayırımsız gereken yapıldı. Bunları yıkma görevi Demre Belediyesi'nde. Demre bugün de gelecekte de Türkiye turizminde marka olacak. Noel Baba, Myra Antik Kenti, Andriake, Batık Kent, Simena Antik Kenti, Likya Uygarlıkları Müzesi, Kekova, denizi, doğası tarihiyle dünya çapında bir marka. Günübirlik yat turizminin merkezi. Henüz turizme kazandırılmamış Hoyran, İslada, Kynai gibi antik kentlerde alan temizliği yapılarak turizme kazandıracağız. Denizimizi koruyacağız. Teknelerimizin atık sorununu kesin çözeceğiz. Güvenlik konusunda gereken tedbirler alınacak. Tekrar söylüyorum. Başta hazine arazileri ve sit alanlarında bir 'oldu bitti'ye izin vermeyeceğiz. Hazine arazileri devletin malı. Burada herkesin hakkı var. Bu konuda hiçbir hoşgörü ve yasal olmayan bir duruma izin vermeyeceğiz. Turizmde hataya yer yoktur. Yapılan her hata çok ağır bir bedel olarak geri döner."

FOTOĞRAFLI