DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kurulma aşamasındaki Makine Organize Sanayi Bölgesi'nin müteşebbis heyeti içerisinde yer alacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısı tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan başkanlığında yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin kurulma aşamasındaki Makine Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti içerisinde yer alması konusu, karara bağlandı. Tekstilin Denizli sanayisinin lokomotifi olduğunu belirten Başkan Zolan, "Şehrimizin ihracat kaleminde çok fazla fark edilmese de güzel makineler üreten işletmelerimiz var. Bu işletmeler Denizli'nin farklı yerlerinde dağınık durumda. Bunların bir organize sanayi bölgesinde toparlanmaları gerekiyor. Makine sanayisinin daha da büyümesine imkan sağlamak gerekiyor" diye konuştu.

Makine Organize Sanayi Bölgesi'ni çok önemsediğini vurgulayan Zolan, "Makine üretmek demek yeni fabrikaların yapılması demektir. Aslında fabrika üreten fabrika yapıyoruz. Yeni fabrikaların ortaya çıkmasını sağlayacak bir organize sanayi kurma noktasında 2 yılı aşkın süredir çalışma yapıyoruz. Arazi konusunda belli bir noktaya varıldı" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI