DENİZLİ'de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Denizli Valisi Hasan Karahan, "Gazilerimiz gerçekten eli öpülesi, fedakar, gururlu ve vakar sahibi büyüklerimizdir" dedi.

Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Valilik binası önünde tören düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AK Partili  Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile gaziler ve yakınları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Vali Karahan ve protokol üyeleri buradaki törenin ardından, Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı.

Ziyarette gazilerin gününü kutlayan Vali Karahan, "Gazilerimiz gerçekten eli öpülesi, fedakar, gururlu ve vakar sahibi büyüklerimizdir. Tabiİ ki sorunları var, insan yaşadıkça sorunların olmaması mümkün değil, hayat bir mücadeledir. Yerel yönetim ve Valilik aracılığıyla çözülebilecek sorunları mutlaka çözeriz. Mühim olan birlik ve beraberlik içinde olmamız, bir sıkıntımız olduğunda hep birlikte paylaşmamız. Bunu güzel bir şekilde Denizli de sağlıyoruz. Bunun içinde sizlere teşekkür ediyoruz. 19 Eylül Gaziler Gününüz kutlu olsun" dedi.

Muharip Gaziler Derneği'ndeki etkinlikte ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösteri sundu. Protokol üyeleri son olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAF