DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret eden turizm sektörü temsilcileri, turizme olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, 2019 yılında kent için 3 milyon turist hedeflediklerini aktardı. Kentin termal turizm alanında ön plana çıkması için gösterdikleri gayretin boşa gitmediğini ifade eden Zolan, özellikle 'Termal İyi Gelir Kampanyası'ndan çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Denizlili turizmciler, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ı ziyaret etti. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Kaptan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turan Köseoğlu ve turizm temsilcileri ziyarete katıldı.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, bu yıl Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 5'ncisini gerçekleştirdikleri Termal İyi Gelir Kampanyası'nın özellikle yerli misafir anlamında önemli katkı yarattığını belirterek, "Nisan-Mayıs aylarında otellerimizin rezervasyonları kapanmış durumda. Pamukkale'de yer bulamayan misafirlerimiz şehir otellerimizde kalmaya başladılar. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 170 bin misafirimiz geldi. Bu yıl 3 milyonu hedefliyoruz. Yılın ilk 3 ayında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 oranında artış var. Bizler sizlerin desteğiyle elbirliğiyle, Denizli'yi tanıtmaktan vazgeçmeyeceğiz. Denizli'yi turizm anlamında çok daha iyi yerlere getireceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ise, Denizli turizminin tanıtımı için gayretle çalıştıklarını ifade ederek, "Denizli'nin güzelliklerini, değerlerini, turizm varlıklarını ülkemize, dünyamıza tanıtmak için hep beraber gayret ettik, seferber olduk. Bunun sonuçlarını bugün görüyoruz. İnşallah bunu daha da artıracağız. Yapmış olduğumuz yatırımlarla Denizli'nin değerleri üzerine değerler koyuyoruz. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Denizli Kayak Merkezi gibi çok güzel tesisler yaptık" dedi.

DENTUROD ile birlikte gerçekleştirdikleri Termal İyi Gelir Projesi'ne değinen Başkan Zolan, "Denizli'nin termalin başkenti olması noktasında gayretlerimiz boşa gitmedi. Olumlu sonuçlarını aldık. İnşallah bu dönem şehir merkezimize müzeler yaparak şehrimizi farklı bir boyuta taşıyacağız. Amacımız şehrin merkezine gelen misafirleri ağırlamak ve buraya gelmelerini sağlamak. Çünkü artık şehrimiz her şeyiyle 4 4'lük hale geldi. İnsanın evi hazırsa dışarıdan gelen misafirlerini daha iyi ağırlar" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAF