Türkiye'nin mice ve wedding alanında, pazardaki payını artıran çalışmalara imza atan IMWF, beş kıtadan sektörün titizlikle seçilen büyük marka yöneticilerini, 12-16 Mayıs'ta Antalya Rixos Premium Belek Otel'de buluşturacak. Antalya'da önemli bir turizm hareketi yaşatacak olan IMWF'ye Hindistan, BDT ülkeleri ve Dubai başta olmak üzere birçok ülkeden katılım olacak. Bölgesinde lider şirketler arasından seçilerek IMWF'e katılacak olan mice ve wedding acenteleri, Antalya'da en iyi oteller, kurumsal markalar, uluslararası otel ve zincir oteller, ve havayolu şirketlerinin bir araya geleceği, en iyi isimlerin konuşmacı olarak katılacağı zengin içerikli paneller ve oturumları ile doyurucu bir zirve deneyimi yaşayacak. Paneller, tanıtımlar, stantlar ve birebir randevulu görüşmelerle, Türkiye'nin düğün ve mice destinasyonu olarak tercih edilmesi ve her sene daha da büyüyen pazardaki payının artırılması sağlanacak.
DESTİNASYON DÜĞÜNLERİNDE 8 KAT ARTIŞ YAKALANDI
Sektörün dünyaca ünlü isimlerini ve karar vericilerini son üç yıldır Antalya'da IMWF bünyesinde buluşturan etkinlik, destinasyon düğünleri ve mice pazarlarından gelen talepleri 8 kat artırdı. Geçen yıl üçüncüsü gerçekleşen IMWF, tüm dünyada büyük yankı uyandırarak ilgiyi Antalya ve Türkiye'nin üzerine çekti.
1 TRİLYON DOLARLIK PAZAR
2018'de gerçekleşen IMWF sonrasında  ağırlanan birçok acente ilk kez Türkiye'de büyük işler gerçekleştirdi. Forum sonrası, yüksek bütçeli Hint düğünlerinde ve mice gruplarında çok büyük  artış gerçekleştiğini söyleyen IMWF Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy, dünya genelinde wedding ve mice grup pazarının 1 trilyon dolara ulaştığını hatırlattı. Ersoy, "Pazarın 600 milyon dolarını sadece wedding organizasyon oluşturuyor. Destinasyon düğünlerinde ise bölgemizde Hindistan ilk sırayı alıyor. Hindistan pazarı, 50 milyar dolara ulaşan bir pazar. Hindistan'da yıl 1000 düğün yurt dışına çıkıyor. Bu rakamın 20'li rakamlarını biz alıyoruz. Hedefimiz Hindistan pazarını tamamen bölgemize çekebilmek. Bunun için de çalışmalarımızı sürekli artırıyoruz" dedi. Ersoy, organizasyona her türlü desteği veren Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile ana sponsorları Rixos ve Türk Hava Yolları'na da teşekkür etti.
MICE VE WEDDING SEKTÖRÜNÜN EN İYİLERİNİ AĞIRLAYACAĞIZ
Necip Fuat Ersoy forum öncesi çalışmalarını anlattı. Ersoy, şöyle devam etti:
"Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceğimiz IMWF, dünyadaki mice ve destinasyon düğün sektöründeki en iyi isimleri bir kez daha Antalya'da buluşturacak. Geçen sene gerçekleştirdiğimiz IMWF, tüm dünyada çok büyük yankı uyandırdı. Taleplerde ciddi artışa yol açtı. Bu yıl rekor düzeyde katılım başvurusu oldu. Sektörün tam kalbinde yer alırken, bir yandan da sektör fenomeni Sabbas Joseph'in, uluslararası danışma kurulumuza dahil olması ile tüm yıl boyunca IMWF için uluslararası çapta bir iletişim çalışması yürütüyoruz. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tanıtma Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm içerisinde ülke tanıtım stratejimiz doğrultusunda ortak bir vizyon dahilinde ilerliyoruz. Sektör olarak uluslararası rekabette ne kadar güçlü bir konumda olduğumuzun anlaşılması adına IMWF önemli bir gösterge niteliği taşıyor. Tüm bileşenleriyle turizmin, gelişime açık yanları ile, uluslararası rekabette en güçlü sektör olduğunu defalarca gösterdi."

FOTOĞRAFLI