İZMİR'in Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Sağlık Kampüsü'ndeki Onkoloji Hastanesi'ne yapımı planlanan 'Cankurtaran Hortumu' ile 10 dakikada 150 kişiyi tahliye edilebilecek.
DEÜ, olası acil durumlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınacak tedbirlerle ilgili hastane bünyesinde çalışma başlattı. Bu amaçla hastane yönetimi tarafından; yangın, deprem ve buna benzer durumlarda hasta ve personel tahliyesini sağlamak amacıyla 112.5 metre yüksekliğe kadar kurulabilen Cankurtaran Hortumu oluşturuldu. Sistemin, Türkiye'deki üniversite hastaneleri arasında ilk olduğu ifade edildi. Hastane Afet Planlama (HAP) Koordinatörlüğü ve Sivil Savunma görevlileriyle birlikte hastane yönetiminin katılımıyla, sistem tanıtıldı. Pencere, çatı, merdiven gibi bölgelere ve 112.5 metre yüksekliğe kadar kurulabilen Cankurtaran Hortumu, 15 metre yükseklikte 10 dakika içerisinde yaklaşık 150 kişi tahliye edebilecek kapasitede tasarlandı. Işık ve hava alan yapısıyla kapalı alan problemi olan kişiler içinde sistemin, kullanıma uygun hale getirildiği belirtildi.
ÖNEMLİ OLAN GÜVENLİK 
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Üniversitemizde, sağlık alanındaki hizmetlerin yanında, hasta ve personelimizin güvenliği de büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla HAP koordinasyonu ve sivil savunma görevlilerinin katıldığı etkinlikle ülkemizde bir üniversite hastanesinde ilk kez kullanılacak 'Cankurtaran Hortumu'nu tanıttık. Güvenli tahliye imkanı sunacak sistemin hayırlı olmasını dilerim" dedi. 

İZMİR, ()
FOTOĞRAF