"Değerli Çaykur çalışanı emekçi kardeşlerimiz ve çay üreticilerimiz;

Günlerdir Çaykur’da çalışan işçi arkadaşlarımızı basın açıklaması adı altında Rize 15 Temmuz Demokrasi Meydanına davet eden ve asıl organizatör olmasına rağmen paylaşılan görsellerde kendi ismini kullanma cesaretini gösteremeyerek kendini saklayan, umut ettiği karşılığı bulamayınca da dünya genelindeki doğalgaz fiyat artışından etkilenen azotun gübre maliyetlerini arttırmasını kullanarak üreticilerimizi meydanlara davet eden lakin asıl amaçları ne sendikacılık ne de üretici haklarını savunmak olan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Gıda-İş Sendikasının hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan Devlet karşıtı bu eylemini tasvip etmemiz mümkün değildir.

Sosyal medya hesaplarında ve kendi zihniyetlerine yakın haber sitelerinde yayınladıkları yazılarda Bölgemizin göz bebeği Çaykur’umuzun logosunu ve ismini kullanıp hem kurumumuza hem de Devletimize soyguncu deme cüretini gösteren bu sözde sendikayı esefle ve şiddetle kınıyoruz.

Sözde sendika diyoruz çünkü 700.000’e yakın gıda çalışanının olduğu ülkemizde 55 yıldır var olan lakin yetkili olduğu tek bir işyeri olmayan ve %1 ülke barajının (herhangi bir işyerinde örgütlü olabilmek için Türkiye genelinde iş kolunda çalışan işçilerin %1’inin üyesi olması koşulu) çok uzağında olan DİSK Gıda-İş’in tek amacı devletimize zarar vermektir. Hiçbir geliri olmadan bu Devlet karşıtı faaliyetleri hangi dış destekli sermaye ile yürüttükleri belli olmayan, yalanı ve manipülasyonu kendilerine ilke edinmiş bu zihniyeti Çaykur çalışanı işçi arkadaşlarımız ve çay üreticilerimizin tasvip etmeyeceğine inancımız tamdır.

Tüm çalışan işçi ve memurlarımız ile emeklilerimize enflasyonun üzerinde zam vererek mağdur etmeyen, bu sözde sendikanın dediği gibi vergi soygunu yapmak değil tüm çalışanların aldıkları ücretin asgari ücret tutarı kadar kısmından (yıllık 60.000 TL’den) gelir vergisi ve damga vergisini kaldırarak memnuniyet oluşturan devletimizin, üreticilerimizin gübredeki fiyat sorununa da bir çözüm bulacağına inancımız tamdır.

Yetkiyi aldığımız günden beri Hak-İş Konfederasyonu, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi ve D. Karadeniz Rize Şube Başkanlığı olarak Çaykur’da çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını Devletimizin en üst kademesinden en alt kademesine kadar aktararak mücadele verdiğimiz ve vermeye de devam ettiğimiz konuları kendi önerileriymiş gibi kelimesi kelimesine kullanarak emekçi kardeşlerimizin yanında gözükmeye çalışan sözde sendikayı herkesin takdirine bırakıyoruz.

Bu düşünceler ile Çaykur çalışanlarımızın sorunlarını her platformda dile getirip, çözüme kavuşturmak için mücadelemizin hızını arttırarak devam edeceğini ifade ediyor, Çaykur’da çalışan tüm emekçi kardeşlerimize ve Bölge insanımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

ÖZ GIDA-İŞ SENDİKASI

D.KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI