DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Mardin'in Kızıltepe Belediye Başkanlığı'nın izinsiz kazı yaptığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, herhangi bir yerde izinsiz kazı yapılmadığı bildirildi.
HDP'li Kızıltepe Belediye Başkanlığı'nın, Dicle Elektrik'in ilçede izinsiz kazı yaptığı iddialarına yönelik şirket tarafından açıklıma yapıldı. Açıklamada, yasa ve yönetmenliklere uygun hareket edildiği belirtilerek, şirketin herhangi bir yerde izinsiz kazı çalışması yapmadığı bildirildi. 20 Eylül tarihine kadar geçerli olan geçici altyapı tesisi açma ruhsatlarının bulunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
 "Kızıltepe Belediyesi kendi resmi internet sitesinden yayınladığı duyuruda, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin ilçe merkezinde yer altına alınan elektrik hatları için yüklenici firma tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi Uygulama Yönetmenliği hükümleri doğrultusunda yapılan kazılara yönelik alınmış geçici kazı ruhsatı süresinin sona erdiğini duyurdu. Duyuruda, kazıların caddelerde bozulmalara neden olduğu ileri sürülerek, kazı çalışmaları ruhsatı olmadan kazı yapılması durumunda ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal yollara başvurulacağını bildirdi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak mevcut yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ediyoruz. Şirketimiz bu sebeple de herhangi bir yerde izinsiz kazı yapmamaktadır."