İZMİR'in Dikili ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Fener alayı düzenlendi, Yolcu Bilginç ve Mehmet Erdem konser verdi.

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü olan 14 Eylül, Dikili Belediyesi tarafından gün boyu düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. Sabah resmi törenle başlayan program, Bayraktepe'de şehitlere saygı programıyla sürdü. Bayraktepe'de, dev Türk bayrağı açıldı. Ardından fener alayı yürüyüşü gerçekleşti. Çamlık Mevkii'den Atatürk Meydanı'na Dikili Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlarla gerçekleşen fener alayı yürüyüşüyle heyecan doruğa ulaştı. Bazı vatandaşlar, evlerinden ve işyerlerinden ellerindeki bayrakları sallayarak yürüyüşe katılanları selamladı. Atatürk Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrası, Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun bir konuşma yaptı.

Ardından konser programına geçildi. Türk hak müziğinin usta ismi Yolcu Bilginç ile program başladı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Bilginç, türküleri Dikilililer ile birlikte seslendirdi. Saat 22.20'de ise sahneye Mehmet Erdem çıktı. Erdem, 'Hara' isimli şarkısıyla konserine başladı. Hareketli şarkılar ve sahne performansıyla Dikililileri coşturdu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI