MERSİN’de Baro Çocuk Hakları Merkezi tarafından ikincisi gerçekleştirilen ‘Dilek Ağacı Projesi’ ile dilekte bulunan ihtiyaç sahibi çocuklar hayallerine kavuşacak. Proje kapsamında avukatlar ve hayırsever vatandaşlar, çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak.
Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, ihtiyaç sahibi çocuklar için düzenlenen ‘Dilek Ağacı’ etkinliği kapsamında; Forum AVM'de çocukların el yazılarıyla yazdığı dileklerden temsili ağaç oluşturuldu. İhtiyaç sahibi çocukların, hayallerini, ihtiyaçlarını yazdığı küçük kâğıtlar zarfın içine konulup dilek ağacına asıldı. Stantta bulunan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sayman Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyesi Av. Mahçe İnanoğlu Deprem ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, hayırsever vatandaşlara çocukların ihtiyaçlarını karşılama çağrısı yaptı. Çocukların hayallerinden oluşan dilek ağacına çocuklar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Proje kapsamında, hayırsever vatandaşlar, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi aracılığıyla çocuklara hediyelerini ulaştırıp, onların hayallerini gerçekleştirmiş olacak. Stantta ayrıca çocuklara, haklarını anlatan broşür dağıtıldı.

 “ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK ZOR DEĞİL”

Bu proje ile amaçlarının; çocukların kalbine dokunarak, onların yüzünü güldürmek ve topluma hoşgörü, sevgi, barış, adalet, eşitlik, dostluk, sabır, mutluluk, huzur, yardımlaşma bilincini aşılamak olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çocukların hayallerini gerçekleştirmek, geleceğe umut ışığı yakmak  zor değil. Çocuklarımızın dilek ağacına asmış olduğu ihtiyaçlarını, daha sonra okulları ziyaret edip kendilerine ulaştıracağız. Bunu gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeyi belirli periyotlarda hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.